Βασιλείου: Στόχος η ανάδειξη νέων παικτών και το όμορφο ποδόσφαιρο!


Με αφορμή την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας, ο προπονητής του ανδρικού τμήματος κύριος Χρήστος Βασιλείου παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη.

Κόουτς, η ομάδα κάνει πάνω από δύο μήνες προπονήσεις χωρίς να έχει δώσει επίσημα παιχνίδια. Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα να παραμείνει σε εγρήγορση και σε καλή αγωνιστική κατάσταση υπό αυτές τις συνθήκες;

Σίγουρα η κατάσταση αυτή είναι δύσκολη, όμως το καλό είναι ότι εμείς σαν ομάδα δεν έχουμε σταματήσει καθόλου να προπονούμαστε και όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό που μας προκαλεί πρόβλημα είναι το γεγονός ότι αρκετά παιδιά καθυστερούν ή αναγκάζονται να χάσουν προπονήσεις εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων. Είναι βέβαια μία κατάσταση απόλυτα φυσιολογική εφόσον μιλάμε για ομάδες τοπικών πρωταθλημάτων. 

Βλέπουμε την ομάδα να έχει ένα αρκετά νεανικό ρόστερ. Είναι ανάμεσα στους φετινούς στόχους η ένταξη στο ανδρικό τμήμα νεαρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες; 

Πράγματι, η ομάδα έχει πολλούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι είναι ποιοτικοί. Προσπαθούμε κάποια από αυτά τα παιδιά που είναι έτοιμα αγωνιστικά να τα αξιοποιήσουμε. Στην πορεία, θέλουμε να εντάξουμε και τα υπόλοιπα ταλαντούχα παιδιά που προέρχονται από την πολύ καλή φουρνιά νεαρών παικτών που διαθέτει η ομάδα. Μαζί με τη βοήθεια των έμπειρων παικτών, θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που να έχει μέλλον. Υπάρχει ποδοσφαιρικό ταλέντο στο Ρέθυμνο, απλώς χρειάζεται αξιοποίηση.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας, τι έχετε να σχολιάσετε;

Ο Άρης είναι μια ομάδα που είναι υποχρεωμένη να κάνει πρωταθλητισμό. Κανένας όμως δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Για εμάς το κυριότερο είναι να μπουν οι βάσεις για να φτιάξει ο Άρης μια ομάδα με δικά του παιδιά. Αυτό είναι εφικτό, καθώς οι ακαδημίες της ομάδας λειτουργούν σε πολύ υψηλά πλαίσια. Επίσης, θέλουμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να χαίρεται να μας βλέπει ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο. 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την οργάνωση της ομάδας;

Η οργάνωση της ομάδας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα τόσο στο ανδρικό τμήμα όσο και στις ακαδημίες. Υπάρχει ένα συσπειρωμένο συμβούλιο που απαρτίζεται από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που αγαπούν τον Άρη και έχουν όρεξη γι' αυτό που κάνουν.

Ο Άρης ξεκινάει αύριο τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του απέναντι στο Αρκάδι Αγγελιανών εκτός έδρας. Θα θέλαμε το σχόλιό σας για το παιχνίδι:

Το πρώτο παιχνίδι κάθε χρονιάς πάντα κρύβει παγίδες. Αν δεν είσαι σοβαρός και δεν μπεις από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένος, κινδυνεύεις να απωλέσεις τη νίκη. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο -γιατί καθρέπτης για όλους μας είναι το γήπεδο- ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και να πάρουμε τη νίκη. Δεν υπάρχει φέτος ομάδα που μπορείς να υποτιμήσεις, γιατί αν το κάνεις θα χάσεις. Εμείς από την πλευρά μας θα κοιτάμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι. 

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κύριος Βασιλείου ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλες τις ομάδες και εξέφρασε την προσδοκία να μην υπάρχουν άλλοι πρωταγωνιστές πέραν από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.