Δημήτρης Βασιλάκης: το βάρος θα δοθεί στα παιδιά των ακαδημιών

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας φιλοξενήθηκε ο γενικός αρχηγός του Άρη Δημήτρης Βασιλάκης, που αποτελεί το "νέο αίμα" στο διοικητικό κομμάτι του συλλόγου από φέτος τον Σεπτέμβριο. 

Δημήτρη, σαν γενικός αρχηγός τι στόχους έχεις για την ομάδα;

Ο στόχος και παράλληλα ο βασικός λόγος που αποδέχθηκα την πρόταση της διοίκησης ώστε να αναλάβω τη συγκεκριμένη θέση, είναι να αναδειχθούν παιδιά από τις ακαδημίες. Έχει ξεκινήσει πλέον να γίνεται εντατικότερη δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και σκοπεύουμε αυτό να συνεχιστεί.

Οπότε μπορούμε να πούμε ότι η ανάδειξη νέων παικτών είναι προτεραιότητα σε σχέση με την κατάκτηση τίτλων;

Είναι η κύρια προτεραιότητα η ανάδειξη αυτών των παιδιών, τα οποία είναι και αξιόλογοι παίκτες αλλά και χαρακτήρες. Επίσης, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές μας είναι προσωπικότητες που μπορούν να τους προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια που θα συμβάλλουν στην ανάδειξή τους. Τα νέα αυτά παιδιά είναι σε θέση να βοηθήσουν αγωνιστικά, πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και θέλουμε να επενδύσουμε πάνω σε αυτά. Η διοίκηση κι εγώ είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε μέχρι τέλους αυτά τα παιδιά, διότι μια ομάδα που έχει τέτοιες ακαδημίες με περίπου 200 παιδιά, δεν μπορεί παρά να στελεχώνει την πρώτη ομάδα με ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα της. 

Είναι ένα πρόβλημα γενικότερο ότι πλέον υπάρχουν ομάδες χωρίς δικά τους παιδιά;

Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχω προσωπικά παρατηρήσει να υπάρχει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σιγά σιγά πάει να εκλείψει το φαινόμενο του να έχουν οι ομάδες τα δικά τους παιδιά. Άρα, πρέπει να θέσουν ως στόχο όλες οι διοικήσεις των ομάδων να βρουν κίνητρα ώστε να κάνουν τους νέους να θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Προσωπικά επειδή είμαι κι εγώ ο ίδιος νέος σε ηλικία, πιστεύω ότι μπορώ να το πετύχω αυτό με έναν τρόπο ίσως πιο φιλικό. Αν στο τέλος της χρονιάς αναδείξουμε κάποια παιδιά, προσωπικά θα με κάνει πάρα πολύ ευτυχισμένο. 

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που δίνει ο Άρης σε έναν νέο ποδοσφαιριστή ώστε να ενταχθεί στις τάξεις του;

Πήραμε έναν έμπειρο προπονητή που μπορεί να τους δώσει πράγματα, ενώ παράλληλα δεν αποκτήθηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές μεγάλης ηλικίας. Έτσι, σε κάθε εικοσάδα σχεδόν οι μισοί ποδοσφαιριστές είναι νεαροί παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία. Αυτά τα παιδιά θα πάρουν χρόνο συμμετοχής φέτος, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τα Αγγελιανά όπου σχεδόν όλη η ενδεκάδα αποτελούταν από νεαρούς παίκτες. Επίσης, μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές όπως ο Μαργκίνι, ο Αντουράκης, ο Κουταλάς, ο Θ. Βαρούχας και ο Κρούτι έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους από τις ακαδημίες της ομάδας και βρίσκονται εδώ μέχρι σήμερα, κάτι που αποτελεί και ένα παράδειγμα για τα νέα παιδιά.

Πως αποτιμάς την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας;

Βρισκόμαστε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, έχουμε προκριθεί και στην επόμενη φάση του κυπέλλου, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε άσχημα. Το σημαντικότερο είναι όμως πως μετά από κάθε ήττα προσπαθούμε να βελτιώνουμε τα λάθη μας και να εμφανιζόμαστε καλύτεροι. Η ομάδα δουλεύει σαν μια οικογένεια, από τον φροντιστή μας τον Τάσο μέχρι τον νεαρότερο ποδοσφαιριστή, κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. 

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Δημήτρης ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο και στις οικογένειές τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.