Ζητάμε σεβασμό και ισονομία

 


Το ΔΣ του ΑΟ Άρη Ρεθύμνου με αφορμή τη διαιτησία του αγώνα του Σαββάτου (14/1) με τον Αστέρα Ρεθύμνου δηλώνει τα εξής:

Τα διαιτητικά λάθη εναντίον μας τα αντιμετωπίζουμε πάντοτε με υπομονή και κατανόηση. Ποτέ δεν επιχειρήσαμε να δυναμιτίσουμε το κλίμα, ούτε να εκβιάσουμε καταστάσεις ώστε να κερδίσουμε κάποια διαιτητική εύνοια. Αυτές είναι οι αρχές του ιστορικού συλλόγου που εκπροσωπούμε, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα επιτρέπουμε να γκρεμίζονται οι κόποι μας, οι κόποι των παικτών μας και των προπονητών μας, από ξεκάθαρα διαιτητικά σφάλματα. 

Ένα ακόμη ξεκάθαρο διαιτητικό σφάλμα εναντίον μας συνέβη το Σάββατο 14/1 στο παιχνίδι με τον Αστέρα Ρεθύμνου. Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο του αγώνα που είναι προσβάσιμο στο διαδίκτυο για το φίλαθλο κοινό, στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης δεν καταλογίστηκε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της ομάδας μας. Αντιθέτως καταλογίστηκε φάουλ, παρότι η παράβαση έγινε εμφανώς εντός περιοχής. 

Είμαστε ένας σύλλογος που παλεύει για την πρόοδο του αθλήματος έχοντας δημιουργήσει με πόρους του σωματείου μας εγκαταστάσεις και ακαδημίες τις οποίες απολαμβάνουν όλοι. Επίσης, έχουμε κατ' επανάληψη υποβάλει προτάσεις για βελτίωση του ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου και της διαιτησίας οι οποίες όμως αγνοήθηκαν. Αντί της λήψης ουσιαστικών μέτρων που θα ενισχύσουν την ισονομία και τη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρό μας, φαίνεται ότι επιχειρείται μετά από κάθε λάθος όλα να ξεχαστούν με ένα "συγνώμη". 

Ο σεβασμός όμως στην ιστορία μιας ομάδας δεν μπορεί να εκφράζεται με ένα "συγνώμη" αλλά πρέπει να φαίνεται εμπράκτως μέσω της διασφάλισης δίκαιων συνθηκών αγώνα που θα έχουν ως αποτέλεσμα πρωταγωνιστές να είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.